Колко дълго треньор като Моуриньо може да остане без отбор? Едва ли ще отнеме много време, особено като се има предвид, че предложенията към португалеца валят от всички страни.

Докато вървят слухове за преговори с "Манчестър юнайтед", "Реал" (Мадрид) и "Рома", се появи и официална оферта. При това не от кой да е, а от "Ибис", представил се като "най-слабия отбор в света".

Бразилският клуб прояви забележителен нюх и изпрати специална покана за Специалния. Клубът от Ресифе публикува в профила си в Twitter "договора" на Моуриньо и обяви от първа ръка, че треньорът вече е в града.

"Това е, което можем да ви предложим в момента, предвид факта, че сте без работа", пише в офертата. Поканата е Моуриньо да се обвърже за две години, смятано от 28 декември 2015 г.

Договорът има необичайни клаузи. Месечното възнаграждение на португалеца включва кошница с основни продукти. За всяка загуба треньорът ще получава домашен любимец - котка или кученце. Ако отборът бъде разгромен, следва моментално увеличение на заплатата.

Дневник