Българските тенисистки Цветана Пиронкова и Сесил Каратанчева започнаха новата година със загуби. Двете отпаднаха в първия кръг от квалификациите на турнира в Бризбейн.

Пловдивчанката поднесе изненада, като отстъпи с 6:7 (1), 4:6 срещу 142-ата в света Саманта Крауфорд от САЩ. Така Пиронкова продължи негативната си серия от миналия сезон, като вече има седем поредни загуби.

Мачът започна отлично за нея и след ранен пробив тя поведе с 3:0. Българката запази преднината си до 4:1, но след това съперничката ѝ изравни. Последва размяна на геймове и се стигна до тайбрек.

В него Пиронкова взе първото разиграване, но от там до края Крауфорд постигна седем поредни точки.

Пловдивчанката започна и втория сет с пробив и след като го защити, поведе с 2:0. Американката успя да го върне бързо и изравни за 3:3. Двете си размениха по един сервис гейм на нула за 4:4. Крауфорд спечели оспорвания девети гейм, а в десетия се възползва от третия си мачбол, за да постигне победата.Каратанчева отстъпи с 1:6, 2:6 срещу украинката Олга Савчук. В първия сет българката губеше с 0:5, когато успя да вземе първия си гейм, преди да падне.

Вторият започна с дъжд от пробиви. Едва в шестия гейм Савчук първа от двете успя да спечели сервис гейма си и поведе с 4:2. Украинката направи още един пробив и след защитата му спечели мача.

Дневник