Часове остават до началото на рали "Дакар". Най-тежкото автомобилно състезание в света ще се проведе за 37-и път, като за осма поредна година ще е на територията на Южна Америка.

Домакини са Аржентина и Боливия, като стартът ще бъде даден в Буенос Айрес.

Традиционно големият интерес е насочен към надпреварата при автомобилите. Там ще дебютира деветкратният шампион от Световния рали шампионат Себастиен Льоб, който ще кара за "Пежо".

"Ще бъде много дълго състезание - повече от две седмици. Ще имам нужда от издръжливост, за да управлявам автомобила в толкова голямо разстояние. Това е нов поглед към състезанията", каза Льоб.

През юни при тестовете с "Пежо" той остана впечатлен от автомобила. Сега призна, че има забележителен напредък.

Една от целите пред Льоб е да повтори постижението на Ари Ватанен, който през 1987 г. спечели рали "Дакар" в първото си участие. За целта французинът ще трябва да се справи с голямата конкуренция, начело с настоящия шампион Насер ал Атия.

Първенецът изтъкна, че "Пежо" има много добри пилоти. Според него обаче е важен автомобилът, за чието разработване е нужно време.

"Колата ще бъде много добра един ден, но мисля, че сега е рано да спечелят. Отборът положи усилия да тръгне в правилната посока. Определено се надявам да ги победя", каза Атия и добави, че отново ще разчита много на тактиката.

Дневник