Цигуларката Ванеса Мей обяви, че не отхвърля възможността да заведе дело срещу Международната ски федерация, след като четиригодишното ѝ изхвърляне от ските беше отменено.

37-годишната тайландка, която участва на олимпийските игри в Сочи през 2014 г. с бащината фамилия Ванакорн, беше отстранена от ски спорта заради предполагаеми фалшифицирани резултати на състезание в Словения.

FIS обяви, че Мей е помогнала за манипулирането на резултатите, тъй като състезанията са били организирани от нейната мениджърска компания в опит да покрие нормативите за Сочи. Словенската ски федерация наказа четирима свои служители заради скандала.

Мей отнесе случая до Спортния арбитражен съд в Лозана. Наказанието ѝ за нарушаване на правилата на FIS за корупция беше отменено през юни. CAS определи, че не може да открие задоволителни доказателства за манипулация на резултатите.

Съдът все пак не отмени дисквалификацията на Мей на олимпиадата в Сочи, където тя завърши последна в гигантския слалом.

"FIS не нарече измамница. Това ме засегна", заяви цигуларката в интервю за германското списание "Шпигел".

"FIS не очакваше да се боря. Стана много грозно, когато стана ясно, че ще обжалвам в Лозана", добави тя.

След като не отхвърли възможността да заведе дело срещу ски федерация, тя поясни, че разноските ѝ по случая до момента са около 200 хиляди долара.

От FIS обявиха, че няма да коментират.

dnevnik.bg