"Барселона" загуби две точки по пътя към титлата в Испания, след като завърши 0:0 с по-малкия си градски съперник "Еспаньол".

Мачът, който обещаваше много в началото на новата година, всъщност предложи твърде малко емоции за зрителите на стадион "Пауър8".

Двубоят не се превърна в приятна гледка. "Барселона" предимно атакуваше, а "Еспаньол" се бранеше и разчиташе на контраатаки.

Гостуващият отбор заложи на звездното трио в нападение Лионел Меси, Неймар и Луис Суарес, но те срещнаха всеотдайната игра в защита на синьо-белите.

За първото полувреме "Барселона" имаше само три възможности за отбелязване на гол, като най-доброто беше удар в гредата след свободен удар на Лионел Меси. В края на полувремето обаче "Еспаньол" създаде своята най-чиста възможност, а Пике трябваше да чисти от голлинията в корнер.

В първите 15 минути на второто полувреме гостите бяха много активни, имаше проблясъци в играта им, но не успяха да пречупят съперника. Постепенно играчите на Луис Енрике изпадаха във все по-голяма безидейност, докато домакините се опитваха с всички средства да накъсват играта.

След равенството "Барса" има 39 точки и може да бъде изпреварен от "Атлетико" (Мадрид), който домакинства на "Леванте".

dnevnik.bg