"Реал" (Мадрид) не успя да победи "Валенсия" в неделното дерби от Примера дивисион и равенството може да се окаже още един повод за натиск върху старши треньора Рафаел Бенитес.

За неутралните зрители обаче двата отбора направиха страхотно шоу на стадион "Местая", което завърши 2:2, но можеше да се промени три пъти само в последната минута.

Гостите от Мадрид приключиха двубоя с човек по-малко, след като Матео Ковачич беше изгонен от игра с директен червен картон за грубо влизане с бутоните напред в краката на Кансело.

"Реал" е трети в класирането с 37 точки и четири по-малко от лидера "Атлетико" (Мадрид), докато "Валенсия" се изкачи на десето място.

Карим Бензема откри резултата още в 16-ата минута след фантастична комбинация, при която Гарет Бейл подаде с пета, Кристиано Роналдо продължи без да гледа и французинът стреля точно в долния десен ъгъл на вратата на домакините.

В края на първото полувреме съдията отсъди дузпа за "Валенсия" за спъване на Андре Гомеш от Пепе, за което португалецът получи и жълт картон. Дани Парехо изравни с прецизен удар в долния ляв ъгъл на вратата на Кейлор Навас.

"Реал" беше доминиращият отбор през второто полувреме, но и "Валенсия" играеше открит и нападателен футбол в търсене на трите точки. В 68-ата минута Ковачич можеше да изведе гостите отново напред, след като премина през няколко защитници на "Валенсия", но вратарят Жоме Доменек се намеси.

Драмата настъпи в 70-ата минута, когато Роналдо беше изведен срещу вратаря и при опита да го прескочи падна на тревата, за което останаха съмнения за неотсъдена дузпа.

Дневник