Временната комисия към Българския футболен съюз отказа да разкрие становището си за бъдещето на "Литекс" в А група. Такова е било изготвено на днешното второ заседание на комисията, но ще бъде представено първо на изпълнителния комитет на БФС, който ще вземе окончателното решение за ловешкия клуб.

"Тази комисия е създадена с решение на изпълкома и не е редно изпълкомът да научава от медиите нашето становище. Това вероятно ще се случи другата седмица", каза председателят на временната комисия Михаил Касабов, който е вицепрезидент и член на изпълкома на БФС.

На 23 декември ръководството на футболния съюз отложи решението си по казуса "Литекс" и свика комисия, в която бяха поканени представители на Министерството на младежта и спорта, Българския олимпийски комитет, Професионалната футболна лига, Аматьорската футболна лига и юристи

На днешното заседание отново не присъства представител на спортното министерство, а другият отсъстващ беше Атанас Караиванов, който е изпълнителен директор на притежаващата правата за излъчването на А група фирма "Футбол Медия Про".

"Атанас Караиванов е в чужбина", обясни Касабов, а за отсъствието на представител на ММС заяви: "Може би е заради празниците."

dnevnik.bg