Новият треньор на "Реал" (Мадрид) Зинедин Зидан се надява да оправдае очакванията на публиката, която е свикнала с определен стил на игра. Французинът беше назначен на поста след уволнението на Рафаел Бенитес.

"Тук футболът винаги е бил важен. Хората искат красив футбол, атакуващ и балансиран. Нищо повече. Ще работим, за да правим възможно най-доброто на игрището", каза Зидан.

Той води сутрешната тренировка на отбора. По думите му футболистите са съсредоточени, вдъхновени и с мисъл за работа.

Французинът няма никакъв опит като треньор, но изтъкна, че е мотивиран. "Усещането е хубаво. Един треньор никога не е подготвен. Още по-малко треньор, който никога не е водил отбор. Мотивиран съм, имам желание и това ще ме води в посока всичко да се получи добре", добави Зидан.

В последните седмици медиите в Испания обръщаха внимание на това, че Бенитес много рядко използваше Иско и Хамес Родригес. "Ще ви кажа нещо - всички в отбора ще имат важна роля", заяви новият треньор.

Той изтъкна, че ще без съмнение в основата на "Реал" ще е нападателното трио Кристиано Роналдо - Карим Бензема и Гарет Бейл. "Това е идеята и тя е ясна."

Зидан не смята сравненията с Хосеп Гуардиола за уместни. "Ще се постарая да се справя по възможно най-добрия начин. Гуардиола е невероятен треньор, но няма да се сравнявам. Никога не съм го правил като футболист, няма да го направя и като треньор."

Триумфът в Шампионската лига е постижима цел, смята французинът. "Това винаги е била задача пред "Реал" и винаги ще бъде."

Дневник