Легендарният бразилски нападател Ромарио ще участва в юбилейния мач на Христо Стоичков.

Бившите съотборници в "Барселона" ще се съберат на 20 май на Националния стадион "Васил Левски", където най-успешният български футболист ще отбележи своята 50-годишнина.

"Идвам за празника на най-добрия ми съюзник в атака", заяви Ромарио, който игра заедно със Стоичков между 1993 и 1995 г. Наскоро двамата заедно с Михаел Лаудруп попаднаха в класация за най-великите "тризъбци" във футбола.

Ромарио е един от най-резултатните нападатели в историята. Той е вкарал 1045 гола в кариерата си и заема пето място в неофициалната класация на най-великите голмайстори. Бразилецът е световен шампион и носител на наградата за най-добър футболист в света през 1994 г., когато пък Стоичков спечели "Златната топка".

Ромарио, който в края на януари също навършва 50 години, е 17-ият обявен участник в "50 години номер 8" след Диего Марадона, Карлос Валдерама, Георге Хаджи, Георге Попеску, Хорхе Кампос, Хосе Луис Чилаверт, Даниеле Масаро, Иван Саморано, Джанфранко Дзола, Антонио Бенариво, Роберто Баджо, Наско Сираков, Емил Костадинов, Йордан Лечков, Красимир Балъков и Любослав Пенев.

Билетите за демонстративния мач, който започва в 20.00 часа на 20 май, се продават в Eventim на цени между 18.88 и 88.88 лева. 

dnevnik.bg