Имената на футболистите на "Лудогорец" са свалени от екипите. Целта е да се освободи място за спонсорите, обяви изпълнителният директор Ангел Петричев.

Думите му дойдоха при представянето на "Виваком" за втори генерален спонсор. Именно логото на компанията ще бъде поставено на мястото, където традиционно се изписват имената на футболистите. Отпред на гърдите си остава логото на eCasino.bg.

Петричев заяви, че се водят преговори с "голяма световна компания". Очакванията му са в близките дни да има развитие. Идеята е логото на фирмата да бъде поставено на гърба под номера на футболистите.

"Нашите играчи са достатъчно популярни, че да им пише имената. Сега се водят преговори с друг спонсор и скоро се надявам сделката да бъде финализирана. Това е една доста голяма и популярна компания в цял свят, която е свързана и с футбола", заяви Петричев.

Договорът с "Виваком" е до края на годината. "Убеден съм, че партньорството ни ще е ползотворно", добави той.

Директорът на отдел "Продажби" във "Виваком" Мирослав Петров обясни, че няма противоречие в политиката на компанията. "Виваком" е спонсор и на големия съперник на "Лудогорец" - "Левски", а БТК стана един от големите акционери в синия клуб.

Петров определи сделката с шампионите като "естествено надграждане на партньорството", тъй като от пет години фирмата спонсорира школата в Разград. Той неколкократно изтъкна, че целта на компанията е да има феърплей и тя да допринесе за връщането на хората и празника по стадионите.

Според Петричев всяка компания, влагаща средства в българския спорт, трябва да бъде приветствана.