Волейболистите на Франция спечелиха убедителна победа срещу Финландия и се доближиха до полуфиналите на европейската олимпийска квалификация в Берлин.

Европейските шампиони се наложиха с 3:0 (25:21, 25:20, 25:16), за да запишат втори пореден успех в група В след вчерашния срещу Русия с 3:1.

По този начин шансовете на България да продължи в следващата фаза станаха нищожни. Съставът на Пламен Константинов се нуждае от победа с 3:0 гейма и 21 точки разлика, за да се класира за полуфиналите за сметка на французите.

Русия към момента заема второто място, но със сигурност продължава напред след днешния категоричен успех срещу българския състав. Франция пък на практика се нуждае от един гейм срещу България, за да заеме първото място в групата.

Ървин Нгапет и неговите съотборници имаха съвсем леки колебания срещу финландците и като цяло контролираха двубоя. В първия гейм те водеха с пет точки при 20:15, но позволиха на съперника да намали до 20:21. Все пак французите не допуснаха обрат и спечелиха четири от следващите пет точки.

Във втория гейм скандинавците започнаха много амбицирано и поведоха с четири точки при първата техническа пауза - 8:4. Разликата се задържа и при второто прекъсване - 16:12.

Французите обаче нямаха намерение да удължават престоя си в зала "Макс Шмелинг". Те взеха девет от следващите десет точки, за да поведат с 21:17, след което без проблем затвориха гейма.

В третата част до подобни спадове не се стигна. Франция взе предимство в самото начало и постепенно го увеличаваше, за да стигне до 16:8 при второто техническо прекъсване. Краят на гейма и мача дойде при 25:16 след 74 минути игра

Дневник