Бившият старши треньор Стойчо Младенов намекна, че може да се откаже от вземанията си от ЦСКА и подкрепи усилията на Гриша Ганчев да "оздрави и спаси" червените. В обръщение той казва, че е "готов на всякакви компромиси" за парите си.

Младенов попадна в списъка с приетите от синдика Дора Милева вземания, след като е подал искане на 30 октомври 2015 г. Според справката ЦСКА му дължи около 245 хиляди лева - 135 хиляди неизплатени заплати за пет месеца в края на 2014 и началото на 2014 г., 26 400 лева премии, 78 233 лв. допълнителното трудово възнаграждение и 6600 лв. лихви.

"В списъците е и моето име, заради което аз съм длъжен да взема отношение.
 В целия си съзнателен живот Стойчо Младенов е бил морално свързан с ЦСКА. Дали като малък футболен запалянко, дали като футболист, дали като треньор или както сега - просто като един искрено обичащ клуба човек", казва Младенов в обръщение на личната си интернет страница.

"Стойчо Младенов никога не би попречил на доброто бъдеще на клуба. Само аз си знам през какви най-вече психически изпитания минах през последните три години и знам, че не съм заслужил да работя, без да ми плащат месеци наред. Само аз знам колко неверни спекулации бяха изговорени за мен от хора уж израсли в клуба и седели многократно на масата ми, а за съжаление не един и двама им повярваха", допълва той.

"Днес ще кажа това - в името на бъдещето на нашия ЦСКА аз съм готов на всякакви компромиси за парите, които имам да получавам и въпреки че са съвсем честно заслужени", казва Младенов.

В обръщението си той апелира към останалите кредитори, които "живеят с идеята ЦСКА" да последват примера му.

" Не мога да говоря от името на останалите кредитори. Не мога да взема решения вместо тях. Само мога да апелирам към всички, които живеят с идеята ЦСКА и имат да получават суми: "Сега е най-важният момент в историята да покажем, че сме армейци! Нека не сме ние тези, които ще обърнат окончателно ЦСКА. Нека сме тези, които ще опитат да вдигнат славната емблема!"
, добавя той.

Младенов се обявява и в подкрепа на сегашното ръководство на клуба, зад което стои Гриша Ганчев.

"Аплодирам усилията на Гриша Ганчев да оздрави и спаси ЦСКА. Познавам го от 30 години и знам, че той наистина милее за емблемата. Всички, които сме свързани с ЦСКА, трябва да помогнем на човека, който иска да спаси клуба ни от изчезване. Аз съм сигурен, че ЦСКА ще бъде и ще пребъде", завършва той. 

dnevnik.bg