"Барселона" постигна безпроблемна домакинска победа с 4:0 срещу "Гранада" в първия двубой от 18-ия кръг на Примера дивисион.

Лионел Меси отбеляза хеттрик, а Неймар добави едно попадение, за да изкачат каталунците начело в Примера дивисион.

Отборът на Луис Енрике събра 42 точки и изпревари с една "Атлетико" (Мадрид), който в неделя гостува на петия "Селта". Шампионите поведоха с пет точки пред вечния съперник "Реал", който по-късно днес посреща "Ла Коруня".

"Барселона" рано си гарантира спокоен мач срещу "Гранада", след като Меси вкара две попадения в първия четвърт час.

Резултатът беше откри в осмата минута. Меси задържа добре вдясно от наказателното поле и обърна фронта на атаката с подаване към Суарес. Уругваецът пропусна топката за Арда Туран. Турчинът изчака включването на Меси и го намери пред вратарското поле. За аржентинецa не беше проблем на скорост да чукне топката покрай вратаря Андрес Фернандес. В 14-ата минута желанието на "Гранада" да заиграе офанзивно доведе до второ попадение. Неймар проби по лявото крило и центрира към Суарес, който сервира топката на Меси, за когото остана само да я насочи в опразнената врата.

В средата на полувремето уругвайският нападател пропусна страхотна възможност за 3:0, а до края на полувремето Меси и Неймар също пропиляха по една добра ситуация.

"Барселона" започна по-лежерно втората част и "Гранада" имаше два шанса да се върне в мача, но не се възползва. При една ситуация останаха съмнения и за неотсъдена дузпа в полза на гостите.
В 58-ата минута всичко приключи с трети гол на Меси. Брилянтно подаване на Сержи Роберто изведе Неймар зад защитата. Последвалият удар на бразилеца се отби в гредата след намеса на вратаря. При добавката обаче Меси не сбърка и оформи хеттрика си.

В 83-ата минута поредната бляскава комбинация на звездното трио на "Барселона" доведе до четвърто попадение. Меси проби към наказателното поле и подаде на Неймар, който комбинира вдясно със Суарес. Уругваецът центрира по земя към вратарското поле, намиращият се в засада аржентинец съобразително пропусна, а останалият сам на далечната греда бразлиец спокойно реализира. 

Дневник