Зинедин Зидан направи мечтан дебют начело на "Реал" (Мадрид) след разгромна победа с 5:0 срещу "Депортиво" (Ла Коруня).

Гарет Бейл отбеляза хеттрик, а Карим Бензема добави две попадения за убедителния домакински успех.

Победата доближи "Реал" на две точки от лидера "Барселона" и на една от градския съперник "Атлетико". Белите обаче са изиграли мач повече от първите два тима в класирането на Примера дивисион.

"Реал" откри резултата в 15-ата минута. Тони Кроос центрира от корнер, а след като бранителите не изчистиха добре, Серхио Рамос отправи слаб удар от воле. Бензема обаче отклони топката с пета във вратата от непосредствена близост, за да отбележи стотния си гол в Примра дивисион.

Седем минути по-късно Дани Карвахал беше изведен по дясното крило и центрира към вратарското поле, където Бейл беше оставен непокрит и с глава направи 2:0. В 38-ата минута гредата спаси гостите от трети гол след удар с глава на Роналдо.

Четири минути след почивката уелският национал отбеляза второто си попадение и прекърши съпротивата на "Депортиво". Лука Модрич намери Роналдо на десния фланг. Последва центриране по земя в наказателното поле, което Бейл насочи в долния десен ъгъл.

В 63-ата минута бившият играч на "Тотнъм" оформи своя хеттрик. Той реализира за втори път с глава, след като засече на близката греда центриране от корнер на Кроос.

В добавеното време на двубоя Бензема направи 5:0 с втория си гол в мача. Роналдо получи в наказателното поле, но се засуети и топката му беше избита. Бензема обаче връхлетя върху нея и с мощен удар под гредата оформи крайния резултат.

Добре представящият се до момента "Депортиво" допусна едва четвъртата си загуба през сезона. Тимът на Виктор Санчес остава с 27 точки, които му отреждат девета позиция - на две точки от местата, даващи право на участие в Лига Европа.

Дневник