Рафаел Надал призна абсолютното превъзходство на Новак Джокович след загубата от него във финала на турнира в Доха, в който успя да спечели едва три гейма срещу сърбина.

"Никой друг никога не е играл така. Единственото, което заслужава Джокович, е да бъде аплодиран и поздравен. Определено мога да подобря някои неща в играта си, но дори и да го бях направил в този двубой, пак щеше да е невъзможно срещу него", коментира испанският тенисист след мача.

Самият Джокович пък заяви, че е играл почти перфектно и убедителната победа му дава самочувствие преди предстоящия Australian Open, на който световният №1 ще трябва да защитава титлата си.

"С Рафаел си знаем и сърцата. Това беше огромно предизвикателство с огромно емоционално измерение. Беше супер. Днес аз играх тенис, близък до съвършенството. Още от началото на мача успявах да спечеля всяка точка, както исках", заяви сърбинът.

Финалът в Доха бе 47-ият мач между двамата тенисисти, като балансът вече е в полза на Джокович - 24 победи срещу 23 на Надал. През миналата година Джокович загуби на четвъртфиналите в Доха от Иво Карлович, а след това направи исторически сезон, в който игра в 15 финала, 11 от които и спечели. 

dnevnik.bg