"Челси" не допусна изненада и постигна очаквана победа срещу третодивиозинния "Скънторп" за ФА Къп. Сините се наложиха с 2:0 на "Стамфорд бридж" в мач от третия кръг и вече е на осминафинал.

Головете за лондончани вкараха Диего Коща и влезлият като резерва Рубен Лофтъс-Чийк в двете полувремена.

Срещата започна с очакван домакински натиск, който доведе до бърз гол още в 13-ата минута. Бранислав Иванович центрира отдясно и Диего Коста засече топката и тя мина покрай плонжа на вратаря Люк Даниелс.

Сините продължиха да доминират, но пропуски до почивката направиха Педро и Оскар. След тези положения обаче, домакините намалиха темпото и това даде възможност на "Скънторп" да покаже своята игра.

След почивката устремът на гостите продължи и в 53-ата минута те имаха претенции към рефера за дузпа. Кевин ван Феен направи рейд през центъра и се измъкна между трима играчи на сините. Рамирес опита да му отнеме топката около границата на наказателното поле, а играчът на гостите падна, но главният съдия не посочи ялата точка.

Класата на "Челси" все пак си каза думата и те сложиха точка на спора в 68-ата минута. Вилиан с набралия скорост отляво Сесар Аспиликуета, а испанецът прати топката към точката на дузпата. Там непокрит бе оставен резервата Рубен Лофтъс-Чийк, който с шут по тревата разстреля вратаря в близкия ъгъл.

Вторият гол не успя да сломи гостите и те продължиха да атакуват и в 73-ата минута Ван Феен бе близо до гол от пряк свободен удар, но изстрелът му все пак не намери очертанията на вратата. Последното чисто положение в мача бе за "Скънторп" в 86-ата минута. Защитникът Джордан Кларк изстреля топовен изстрел от ъгъла на наказателното поле, стражът на "Челси" Амир Бегович едва докосна топката с пръсти, което бе достатъчно да я отлони в рамката. 

dnevnik.bg