Григор Димитров ще играе с уругваеца Пабло Куевас във втория кръг на тенис турнира от категория "АТП 250" в Сидни. Двубоят ще бъде на 13 януари.

Българинът почиваше на старта като поставен под №4. Уругваецът, който заема 41-ото място в световната ранглиста, преодоля първия кръг след победа с 6:4, 6:4 срещу квалификанта Максимилиан Мартерер от Германия.

24-годишният Димитров и 30-годишният Куевас имат по една убедителна победа в досегашните си две срещи. Уругваецът спечели последния им двубой - с 6:2, 6:4 в полуфиналите на турнира в Истанбул през 2015 г. Българинът победи с 6:0, 6:3 в първия кръг на мастърса в Париж през 2014 г.

Ако спечели третия им сблъсък, Димитров ще играе в четвъртфиналите срещу победителя от мача между Александър Долгополов и Томас Белучи или квалификанта от САЩ Александър Саркисян, който победи италианеца Симоне Болели с 6:2, 7:6 (5).

В същото време бяха обявени поставените тенисисти в основната схема на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open, който започва в понеделник.

Димитров е под №27, което означава потенциален двубой с играч от първата осмица в третия кръг. В топ 8 са Новак Джокович, Анди Мъри, Роджър Федерер, Стан Вавринка, Рафаел Надал, Томаш Бердих, Кей Нишикори и Давид Ферер.

При жените първата осмица е съставена от Серена Уилямс, Симона Халеп, Гарбине Мугуруса, Агниешка Радванска, Мария Шарапова, Петра Квитова, Анжелик Кербер и Винъс Уилямс. Жребият за основната схема ще се тегли в петък.

dnevnik.bg