Лионел Меси призна след спечелването на рекордната си пета "Златна топка" в кариерата, че моментът е изключително специален за него и не може да се сравнява с предишните пъти, когато е печелел отличието.

Аржентинецът призна, че му е било трудно да гледа от публиката как големият му съперник на терена Кристиано Роналдо грабва наградата през последните две години.

"Това е много специален момент за мен. След като две години гледах как Роналдо печели, се връщам тук на сцената. Като малък мечтаех да печеля награди, но не съм си и представял, че ще спечеля "Златна топка" пет пъти. Благодаря на съотборниците си, защото без тях наистина нямаше да съм тук. Искам да благодаря на футбола за това, което ми даде - както доброто, така и лошото", заяви развълнуваният аржентинец.

"Всяка година се опитвам да играя по-силно от предишната. През последната, за моя радост, успях да надскоча почти всички предишни. Това беше една невероятна година. Хвърлихме много усилия и се справихме добре. Това беше година, изпълнена с щастие и победи, от които ми е трудно да посоча само една", каза още Меси.

Дневник