Пилотът на "Пежо" Себастиан Льоб катастрофира тежко в осмия етап на рали "Дакар", заради което изостана на повече от час от победителя Насер ал Атия.

Огромното загуба на време коства на французина и първото място в генералното класиране. Той отстъпи лидерската позиция на съотборника си Стефан Петерханзел, който завърши трети в етапа, на 31 секунди от миналогодишния шампион Ал Атия.

На второ място се класира друг пилот на "Пежо" - Карлос Сайнц, който финишира 12 секунди след победителя в етапа. Испанецът вече е втори и в генералното класиране с изоставане от малко повече от две минути до Петерханзел.

"Това се случи в пресъхнало корито на река и аз не забелязах ямата. Автомобилът попадна в нея, загубих контрол над управлението и ние се обърнахме. Получихме доста повреди и трябваше да заменим две колеса и трансмисията. Без съмнение загубихме много време и шансовете си за крайната победа", коментира Льоб.

"Преди всичко трябва да трупаме опит. Именно заради това участваме в състезанието. В края на краищата бяхме лидери след първата седмица. Сега не всичко е така добре както очаквахме. Аварията стана само 10 километра преди финала, но такъв е животът", каза още френският пилот.

dnevnik.bg