Заседанието на Изпълнителния комитет на БФС, което трябваше да се проведе утре, 13 януари, се отлага, съобщиха от централата на официалния си сайт.

На срещата на ръководството се очакваше да бъде взето решение по казуса с "Литекс", който бе изключен от А група от Дисциплинарната комисия, а в последствие наказанието бе потвърдено и от Апелативната комисия.

"Българският футболен съюз информира всички заинтересовани страни, че във връзка с възникнали служебни ангажименти на редица от членовете на Изпълнителния комитет насроченото за 13 януари заседание се отлага с няколко дни до уточняване на нова, удобна за всички членове на Изпълкома, дата, която ще бъде своевременно обявена официално", съобщиха от БФС.

На последното си заседание през декември Изпълкомът реши да бъде създадена специална комисия, която да обсъди бъдещето на "Литекс" и да изкаже становище по казуса. На базата на него БФС иска да направи своето окончателно решение.

Специалната комисия вече се събра два пъти, но така и не излезе с решение по въпроса. Прехвърлянето на топката между БФС и комисията продължава, без да има яснота какво се случва с оранжевите, които в момента не знаят къде и дали ще завършат сезона си.

Останалите отбори в А група също са зависими от развръзката на казуса, тъй като евентуалното изключване на "Литекс" от елита ще доведе до размествания в класирането.

Дневник