Миналогодишният шампион Рони О'Съливан победи драматично Марк Уилямс с 6:5 фрейма и се класира за втория кръг на най-престижния турнир извън ранкинг категорията - Мастърс.

40-годишният англичанин изоставаше с 2:4, но успя да повиши нивото си и да стигне до обрат.

Ракетата спечели първите два фрейма, но след това загуби четири поредни. В тези първи шест фрейма той не направи нито една серия над 50 точки. Уилямс също не блестеше и само веднъж премина тази граница - 64 точки в третия фрейм.

Притиснат до стената, О'Съливан напомни за себе си със сенчъри брейкове от 104 и 117 точки в седмия и деветия фрейм и една серия от 60 точки в осмия, за да поведе с 5:4. Уилямс спечели надлъгването в десетия и доведе мача до изиграването на пълния му формат.

В решителната партия Уилямс имаше шанс да изгради добра серия, но спря на 28 точки, а след това О'Съливан реализира брейк от 62 и спечели двубоя.

"Късметлия съм, че продължавам. И двамата не играхме добре днес. Когато изостанах с 2:4, нямаше какво да губя", каза петкратният световен шампион, който в 1/4-финалите ще се изправи срещу победителя от мача между Марк Селби и Рики Уолдън.

В тази долна половина на схемата място в следващия кръг вече си гарантира и световният шампион Стюарт Бингам, който очаква Джон Хигинс или Лян Уенбо.

В горната половина е ясен първият четвъртфинал - Марк Алън срещу Бари Хоукинс, а Джъд Тръмп чака победителя от двубоя между Нийл Робъртсън и Марко Фу.

Дневник