"Лестър" се оказа най-големият печеливш от вчерашните мачове във Висшата лига в битката за първото място, след като преките конкуренти "Арсенал" и "Манчестър сити" записаха равенства.

"Артилеристите" изпуснаха победата при зрелищното гостуване на "Ливърпул", завършило 3:3. "Гражданите" не успяха да пречупят "Евертън" като домакин и направиха 0:0.

От своя страна "Лестър" успя да победи "Тотнъм" като гост с 1:0 гол на Роберт Хут в 83-ата минута след изпълнение на корнер.

Така разликата между първия "Арсенал" и третия "Сити" от три точки се запази, но "Лестър" вече се изравни с хората на Арсен Венгер с 43 точки.

На "Анфийлд" двата съперника направиха истинско шоу, в което блестеше Роберто Фирмино, но и слабата защита и вратар на "Ливърпул".Бразилецът откри резултата още в десетата минута, когато избитата от Петер Чех топка след удар на Емре Джан попадна в краката му. Той действа хладнокръвно и вкара едва втория си гол във Висшата лига.Гостите от Лондон изравниха само след четири минути. При първата си атака към вратата на Симон Миньоле топката се оказа в Аарон Рамзи и той вкара с шут близо до гредата.

В 19-ата минута Фирмино реализира второ попадение с фантастичен удар в горния ляв ъгъл на вратата на Петер Чех от границата на наказателното поле.

След още шест минути обаче гостите отново изравниха, като този път стана след изпълнение на ъглов удар, при който Миньоле не реагира добре и топката, макар и минимално отклонена от Оливие Жиру, влезе във вратата му.

Френският нападател на "Арсенал" можеше да изведе своите напред в резултата в следващите минути, когато след центриране не успя да улучи топката на празна врата и по-скоро я изчисти.

Двата отбора продължиха да играят на много високо темпо и през второто полувреме, но "Арсенал" даде заявка за успех с гол в 55-ата минута. Жиру получи топката на около 10 метра от голлинията, обърна се елегантно и разстреля Миньоле.
Но усилията на "Ливърпул" дадоха резултат в последната минута на редовното време. Тогава при поредната изсипана топка в наказателното поле Бентеке отклони с глава и Джо Алън я намери от въздуха, за да не остави шанс на Чех под суграшицата.

На "Етихад" "Манчестър сити" можеше да получи дузпа в последната минута, с която да пречупи дисциплинираната защита на "Евертън". Домакините имаха редица добри възможности да открият резултата и преди това, но им липсваше прецизност при завършващия удар.

Шампионът "Челси" направи още една грешна стъпка, като завърши 2:2 у дома с "Уест бромич". Домакините два пъти повеждаха в резултата, но Джеймс Макклийн изравни в 86-ата минута за УБА и открадна поредна точка от неубедителния тим на лондончани.

Дневник