"Барселона" победи градския съперник "Еспаньол" с 2:0 и се класира на четвъртфиналите за Купата на краля с общ резултат 6:1. Сблъсъкът беше решен още след първия мач на "Камп ноу", а в реванша Мунир ел Хадади отбеляза две попадения, за да донесе рутинен успех за каталунците.

Луис Суарес беше наказан за двубоя, а Неймар, Андрес Иниеста, Серхио Бускетс и Жерар Пике останаха на пейката. Марк Андре тер Щеген застана на вратата, а Алейш Видал и Мунир оформяха триото в атака заедно с Меси. Останалите титуляри бяха Алвеш, Масчерано, Жереми Матийо, Томас Вермаелен, Иван Ракитич, Серхи Роберо и Арда Тура.

Двубоят започна спокойно и без сериозни опасности пред двамата вратари. Меси отправи първия точен удар в десетата минута, но без да затрудни Франческо Барди. "Барселона" търпеливо разиграваше и очакваше да се открият празни пространства.

Това се случи в 24-ата минута, когато Меси получи топката в центъра, напредна към наказателното поле между няколко противникови играчи и отправи техничен изстрел с левия крак към далечния ъгъл. Барди обаче спаси с една ръка.

Осем минути по-късно домакините получиха втори шанс и този път откриха резултата. Меси пусна страхотно извеждащо подаване за Мунир, който надбяга защитниците, премина покрай вратаря и прати топката в мрежата.

Mинута преди края на първата част Фелипе Кайседо имаше възможност да изравни, след като грешка на Вермаелен му позволи да излезе сам срещу Тер Щеген. Нападателят на "Еспаньол" опита прехвърлящ удар, но германският вратар спаси.

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени. "Барселона" разиграваше топката продължително и не позволяваше на съперника да атакува често Тер Щеген. Гостите също не влагаха излишни усилия, тъй като сблъсъкът беше решен още след първата среща.

В 88-ата минута каталунците отбелязаха втори гол. Меси и Тура разиграха добре и топката стигна до Видал, който сервира топката за Мунир и юношата на "Барселона" не сбърка на празна врата.

В добавеното време Меси също имаше шанс да се разпише след чудесен удар от воле, но вратарят Барди направи още едно спасяване. 

Дневник