Българският тенисист Григор Димитров е близо до победата срещу Александър Дългополов. Хасковлията води с 4:6, 6:3, 4:2 в четвъртфинала в Сидни, който за втори път е прекъснат заради дъжд.

Мачът започна с продължителен гейм, в който Димитров сервираше и спаси три възможности за пробив, за да поведе. Веднага след това украинецът стори почти същото, като взе подаването си след два шанса за пробив пред българина.

Дългополов пръв проби за 2:1, но хасковлията отговори мигновено и изравни. Последва размяна на бързи геймове до 4:4.

Украинският тенисист направи решителна крачка към успеха в сета с пробив в много важен момент и дръпна с 5:4. Димитров беше много близо до това отново да попречи на съперника си да затвърди постигнатото.

В оспорвания десети гейм той имаше четири възможности за пробив, но не се възползва. При предимство на Дългополов българинът прати топката в аут и сетът приключи. Това накара 28-ия в света да счупи със замах ракетата си.

Мачът беше прекъснат заради дъжд и Димитров получи възможност да се съсредоточи. Играта беше подновена след около час и половина.

Вторият сет премина при коренно различен сценарий и завърши значително по-бързо. След разменените общо 12 възможности за пробив в предния сет, този път имаше една единствена точка за пробив. И Димитров я оползотвори, за да поведе с 5:3. В гейма, в който сервираше за изравняване, при 15:15 българинът направи два отлични начални удара, а сетът приключи след грешка на Дългополов.

Димитров спаси възможност за пробив в началото на решителния сет и изравни за 1:1. Тогава дойде ред на най-вълнуващия и оспорван гейм в мача. Той продължи малко над 13 минути с девет равенства и предложи куп красиви разигравания и удари. Накрая победител излезе българинът, който използва седмата си възможност, за да пробие.

При 3:1 хасковлията поведе с 30:0 и се доближи до нов пробив, но Дългополов направи обрат. Дъждът доведе до второ прекъсване на мача при 4:2 в полза на Димитров.

dnevnik.bg