Григор Димитров довърши успешно двуднения сблъсък с Александър Долгополов и се класира за полуфиналите на турнира в Сидни.

Българският тенисист победи украинеца с 4:6, 6:3, 6:4, а в спор за място на финала ще срещне Жил Мюлер от Люксембург.

Заради дъжд мачът между Димитров и Долгополов два пъти беше спиран в четвъртък и след това преместен за петък при резултат 4:2 в третия сет в полза на българския тенисист.

При доиграването той изигра два много солидни сервис гейма, в които реализира пет аса и не даде на съперника нито точка, за да задържи пробива аванса. Димитров приключи двубоя с десетата си директна точка от начален удар след 2 часа и 15 минути игрово време.

24-годишният българин няма да има голяма пауза преди следващия си двубой. Мачът му с Мюлер беше насрочен за не преди 6.00 ч. българско време. Преди него трябва да се доиграе срещата от женския турнир между Симона Халеп и Светлана Кузнецова.

Вторият полуфинал при мъжете, който ще започне не преди 6.45 ч. на корт №1, ще противопостави сърбина Виктор Троицки и Теймураз Габашвили от Русия. Троицки победи Никола Маю с 4:6, 6:3, 6:3, а Габашвили отстрани водача в схемата Бърнард Томич след 6:3, 3:0 и отказване на австралиеца. 

dnevnik.bg