Григор Димитров и Виктор Троицки ще излязат на корта в събота от 10.30 часа за финала на турнира от категория "АТП 250" в Сидни.

24-годишният българин ще преследва пета титла в своята кариера, а 29-годишният сърбин - трета.

Димитров стигна до седмия си финал в турнирите на АТП, след като днес първо спечели доиграването на двубоя с Александър Долгополов, а след това победи Жил Мюлер от Люксембург с 6:2, 7:6 (4) в полуфиналите.

Троицки, който е миналогодишният шампион в Сидни, се класира за втори пореден и общо трети финал в австралийския град след труден обрат срещу играещия за Русия Теймураз Габашвили. Сърбинът спечели с 3:6, 6:4, 6:4.

Димитров и Троицки ще се срещнат за втори път през този сезон, след като миналата седмица играха в осминафиналите на турнира в Бризбейн. Българинът спечели с 5:7, 7:6, 6:2, за да запише втори успех от два мача със сърбина, който заема 22-ото място в ранглистата.

"Миналата седмица изоставах срещу него със сет и пробив във втория. Той играе добър тенис на всякакви настилки. Наблюдавах няколко негови срещи в Сидни и мога да кажа, че той е способен да направи изключителни неща на корта", коментира Димитров.

"Мисля, че финалът ще бъде доста равностоен. Всеки един от нас трябва да излезе и да даде най-доброто от себе си. Имам добри шансове. Играя все по-добре с всеки следващ мач и увереността ми расте с всяка победа", допълни той.

Димитров, за когото това ще е последен мач преди първия турнир от Големия шлем за 2016 г. - Australian Open, ще играе финал в турнир на АТП за първи път от 15 месеца.

"Радвам се, че отново съм на финал, но ми предстои още работа тук. Имам високи цели. Дали съм в Бризбейн, Сидни или на друго място, всяка победа е толкова важна, колкото и на турнир от Големия шлем или "Мастърс". Приемам всяка среща много сериозно и в същото време се опитвам да се наслаждавам на момента, защото когато правиш това, се чувстваш още по-щастлив", каза още българският тенисист.

Финалът на турнира в Сидни ще бъде предаван пряко по Sport+ HD.

dnevnik.bg