Българският тенисист Григор Димитров призна, че е разочарован от загубения финал в Сидни. Той падна с 6:2, 1:6, 6:7 (7) от сърбина в много интересен мач.

"Мина време, откакто последно играх финал и е доста разочароващо. Но поздравления за Троицки", каза Димитров по време на церемонията по награждаването.

"Не е приятно да загубиш, след като си имал мачбол, но това е част от играта. Очевидно това беше денят на Виктор. Почти всичко беше на негова страна", заяви българинът.

"След първия сет знаех, че той ще се опита да промени играта си. В началото на втория той взе няколко добри решения, пласира няколко хубави удара и това го вдигна. Поздравявам го. Аз от доста време не бях стигал финал. На старта бях нервен, но показах добър тенис. 

Радвам се, че това чувство се върна, хубаво е да усещаш тези малки пеперуди отново. За мен това е най-важното в този момент."

Българинът благодари на екипа си. "Това е един от първите ни турнири заедно и им благодаря за подкрепата в трудните моменти."

По думите му турнирът в Сидни е бил "чудесно състезание, с което да започнем годината".

Троицки, който защити титлата си от миналия сезон, определи финала като "чудесен мач за гледане". "Мисля, че имах повече късмет в края. Но това е тенисът - понякога имаш късмет, а друг път - не."

Сърбинът заяви, че седмицата е била трудна заради метеорологичните условия и честото прекъсване на срещите заради дъжда. "За това благодаря за подкрепата на всички зрители", добави шампионът.

Троицки е един от участниците в турнира в София.

Дневник