Хенрик Кристоферсен спечели слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в швейцарския зимен курорт Венген.

21-годишният норвежец завърши с общо време 1:37.85 минута, за да запише четвърта победа за сезона и общо осма в кариерата си, като всичките са в същата дисциплина.

Норвежецът беше лидер след първия манш с 47.89 секунди и след четвърто време във втория от 49.96 секунди стигна до успеха.

Така състезателите на Норвегия спечелиха и трите старта във Венген, след като Киетил Янсруд триумфира в комбинацията в петък, а Аксел Лунд Свиндал победи в спускането в събота.

В днешното състезание втори на 30 стотни от първото място остана Джулиано Рацоли от Италия, а трети финишира сънародникът му Стефано Грос с изоставане от 68 стотни.

Носителят на Световната купа Марсел Хиршер от Австрия не успя да спечели точки, след като отпадна във втория манш.

Аксел Лунд Свиндал води в генералното класиране за Световната купа с 816 точки, докато Хиршер е втори с 801 точки. Кристоферсен заема третата позиция с 671 точки, а четвърти е Киетил Янсруд с 533 точки.

Кристоферсен води в класирането за малката световна купа в слалома с 480 точки, със 140 повече от Хиршер. Трети е Феликс Нойройтер със 197 точки, който днес завърши пети. Следващият старт от световната купа е следващия уикенд в Кицбюел (Австрия).

Дневник