Виктория Ребенсбург спечели гигантския слалом за Световната купа по ски-алпийски дисциплини в австрийския зимен курорт Флахау.

Германката финишира за 2:29.51 секунди и записа 11-а победа в кариерата си. Тя беше втора след първия манш, но със силно второ спускане успя да стигне до първия си успех след тригодишна пауза.

Словенката Ана Древ, която беше най-бърза в първия манш, направи по-предпазливо второ спускане и в крайна сметка завърши на 94 стотни, което е най-доброто класиране в кариерата и.

Трета на 99 стотни завърши Фредерика Бриньоне от Италия, а представителката на домакините Ева-Мария Брем се нареди четвърта на 1.64 секунда зад победителката, но оглави подреждането за малката Световна купа в дисциплината.

Лидерката за Световната купа Лара Гут (Швейцария) беше четвърта след първия манш, но се провали при второто си спускане и завърши 19-а с изоставане от 2.91 секунди. Друга фаворитка за големия Кристален глобус Линдзи Вон (САЩ) беше десета в средата на състезанието, но малко преди края на втория манш допусна грешка и не успя да завърши.

Българката Мария Киркова пък се класира на последното 61-о място в първия манш. В генералното класиране

Гут остана на върха в генералното класиране със 750 точки, следвана от Вон със 700 точки и Фрида Хансдотер (Швеция) с 661 точки. За малката световна купа в гигантския слалом австрийката Ева-Мария Брем излезе начело с 392 точки, пред Гут с 232 точки и Бриньоне с 325 точки.

Дневник