"Манчестър юнайтед" спечели голямото дерби в английския футбол, след като победи "Ливърпул" с минималното 1:0.

В герой за гостите се превърна капитанът на тима Уейн Рууни, който смълча "Анфийлд" с гол в 78-ата минута. Въпреки успеха, "червените дяволи" изиграха поредния си посредствен мач и бяха напълно надиграни от съперника си, който обаче също не блестеше с представянето си.

В крайна сметка "Юнайтед" запази петото място в класирането с 37 точки и така Луис ван Гаал може да си поеме глътка въздух.

"Мърсисайдци" са на обратния полюс и вече нямат успех в три поредни мача, заемайки девета позиция с 31 точки.

Десет минути след началото на мача Адам Лалана бе изведен зад защитата на "Юнайтед" и се опита да преодолее излезлия Давид де Хеа с глава, но сгреши. При добавката пък Роберто Фирмино прати топката встрани от гредата.

Джеймс Милнър също пропиля добра ситуация за домакините, след като се забави и стреля слабо от дясното крило след извеждащ пас от страна на Фирмино. В края на първото полувреме самият бразилец пропусна. Той получи добро подаване в наказателното поле, но се забави с изстрела, а след това падна и за дузпа, но съдията не се излъга.

След почивката нещата на терена не се промениха особено и "Ливърпул" продължи да търси гола, но пропуски направиха Крис Смолинг и Емре Джан. Така се стигна до 79-ата минута, когато "Юнайтед" стигна до победния гол.
След късо изпълнение на корнер и центриране отляво Маруан Фелайни се извиси над защитата на домакините и отправи изстрел с глава. Топката срещна напречната греда, но след това попадна прави в Уейн Рууни, който от воле я прати в мрежата. Това бе първият и единствен шут в очертанията на вратата за "червените дяволи" в целия мач.

Юрген Клоп се опита да промени случващото се и пусна в игра Джордън Айб, Кристиан Бентеке и новото си попълнение Стивън Колкър като нападател, но това доведе само до хаотичен и безрезултатен натиск.

Дневник