Арсенал" не успя да победи при гостуването си на "Стоук сити" и така пропусна да се възползва от грешната стъпка на "Лестър" вчера.

Днешният двубой завърши 0:0 като домакините могат да съжаляват, че не спечелиха, след като контролираха играта през по-голямата част от времето и само страхотните намеси на Петър Чех спасиха лондончани от поражение.

Така "топчиите" събраха 44 точки, колкото имат и "лисиците", но с по-слаби показатели. "Грънчарите" пък остават на седма позиция с 31 точки.

От резултатите в кръга най-доволни могат да бъдат от "Манчестър сити", който вече е само на точка от лидерите в подреждането.

"Стоук сити" започна с натиска мача, докато "Арсенал" играеше разконцентрирано и не успяваше да намери стила си. В 20-ата минута Ибрахим Афелай стреля неточно от чиста позиция, а минута след това Оливие Жиру се озова на добра позиция и стреля добре, но Джак Бътланд елиминира опасността.

В 33-ата минута след грешка на Тио Уолкът, Глен Джонсън центрира, но Марко Арнаутович беше в положение на засада. След почивката пред Боян Къркич имаше две чудесни възможности, но прекрасните изяви на Петър Чех не му позволиха да прати топката в мрежата.

В средата на втората част "Арсенал" погледна напред, но така и не успя да създаде нещо сериозно пре вратата на "грънчарите". В 85-ата минута Глен Джонсън също опита своя късмет с диагонален удар, но той мина над вратата на "артилеристите".

"Стоук сити" осъществи мощен финален натиск и два пъти гостите трябваше да чистят топката от голлинията си. 

Дневник