Станка Златева обяви, че слага край на състезателната си кариера заради травма.

Петкратната световна шампионка по борба призна пред сайта на федерацията, че контузията в гърба, която я измъчва от няколко години, не отшумява. Затова тя няма да може да вземе участие на олимпийските игри през лятото.

"Контузията, която ме мъчи от години, този път не ми позволи да продължа. Лечението беше дълго и това не ми даде шанс да се подготвя за олимпийската квалификация през април. И щом няма да мога да се състезавам на игрите в Рио, е логично да спра сега. Никой не може да победи времето и аз не съм изключение. Приемам го за нормално. Все някога трябваше да се случи", коментира Златева.

Златева, която е и двукратна сребърна медалистка от олимпийски игри, сподели, че ще остане близо до любимия си спорт. От Българската федерация по борба ѝ бе предложен треньорски пост в националния ни отбор за кадетки.

"Да, така е. Започвам ново предизвикателство. Дано имам късмет, да продължа да съм успешна, да побеждавам, но вече чрез моите състезателки", каза Златева пред сайта.

Златева стана три пъти Спортист номер 1 на България, а след олимпийските игри в Лондон през 2012 г. успехите ѝ рязко намаляха. Тя защити треньора си Симеон Щерев след уволнението му от федерацията, а в последните две години се подготвяше под негово ръководството в Азербайджан.

dnevnik.bg