Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров обяви, че в момента клубът изчаква решението на съда, за да разберат кои претенции на кредиторите ще бъдат приети.

Очакванията му обаче са, че дълговете на червените ще бъдат оценени на около 25 милиона лева.

Тодоров добави, че най-доброто за ЦСКА е да се осъществи оздравяване на клуба и определи евентуално тръгване от окръжните групи като "самоубийство" и прогнозира, че голяма част от феновете ще се обезверят напълно.

"Не е важен самия дълг като стойност, важна е и самата структура и кои кредитори ще останат. За тези две години успяхме да променим самата структура. 4,5 млн. лева към "Лира", друга част съм Инджов и Мандужков, сега са доста по-управляеми. Надявам се възможно най-скоро съдията да се произнесе. Няма срок за това", каза Тодоров пред ТВ7.

"Добре работим със синдика. Абсолютна координация. Това е добре за клуба. Определено всички процеси, които следват да се изпълнят, не трябва да преминават срока за получаване на лиценз за Б група, който е 30 юни. Ако се прехвърли, ще се обезсмислят всякакви действия. Защото още една години във В група ще бъде изключително неприятно", заяви изпълнителният директор на "армейците".

"Господин (Васил) Божков не се е свързвал със синдика. Хубаво е, който иска да застане зад клуба, да го афишира официално и да се започнат преговори, защото оздравителния план иска време. Трябва да се направят предварителни сондажи и договорки с кредитори."

"БФС няма с какво да помогне в този момент. Когато е трябвало… От една страна нещата са в ръцете на съда, а после в ръцете на кредиторите. Важно е кредиторите кои са. Когато имаш големи кредитори, там съгласие много лесно се постига", каза още Тодоров.

dnevnik.bg