Българската тенисистка Цветана Пиронкова приключи участието си в Australian Open в първия кръг. Тя загуби с 4:6, 4:6 от Ярослава Шведова.

Състезателката от Казахстан използва по-добре възможностите си в мача и спечели за 1.31 часа. Във втория кръг тя ще срещне американката Медисън Кийс.

Шведова завърши с 11 аса срещу нито един за съперничката си. Тя игра агресивно с често излизане на мрежата. Това доведе до 47 срещу седем печеливши удара и до 38 непредизвикани грешки срещу 15 за българката.

За Пиронкова Australian Open остава най-трудният от четирите турнира от Големия шлем. До момента в кариерата си тя никога не е преодолявала втория кръг.

Още в първия гейм при свой сервис Пиронкова беше затруднена, но спаси две точки за пробив и поведе. След гейм на нула в своя полза Шведова направи пробив, защити го с нов гейм на нула и дръпна с 3:1.

Пловдивчанката съумя да върне пробива във важен момент, като изравни за 4:4. Последва оспорван и дълъг гейм, в който Шведова имаше четири възможности веднага да върне пробива и накрая постигна целта си. Мигновено с бърз гейм тя приключи сета.

Тенисистката от Казахстан отново направи ранен пробив и във втория сет и като го защити, поведе с 3:1. Единствено в шестия гейм Пиронкова имаше възможност да върне пробива, но не я използва.

При 5:3 и сервис на българката Шведова стигна три пъти до мачбол, но съперничката ѝ се справи с предизвикателството и намали. След това обаче Пиронкова не взе нито една точка и след 6:4 мачът приключи.

dnevnik.bg