Носителят на "Златната топка" за 1991 г. Жан-Пиер Папен ще участва в юбилейния мач на Христо Стоичков.

Шоуто, с което най-успешният български футболист ще отбележи своята 50-годишнина, ще се състои на 20 май от 20.00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Бившият френски национал е третият носител на най-престижното индивидуално отличие, който ще участва в "50 години номер 8". Другите са Стоичков и Роберто Баджо.

Папен е един от най-титулуваните френски нападатели. Той има 303 гола в 542 мача с екипите на "Валенсиен", "Брюж", "Марсилия", "Милан", "Байерн", "Бордо" и "Гинган", а за националния отбор се е разписвал 30 пъти в 50 срещи.

52-годишният Папен е избиран три пъти за футболист на годината в Европа, три пъти е ставал голмайстор на Купата на европейските шампиони и пет поредни пъти е печелил отличието за голмайстор на френското първенство.

Папен е 19-ият обявен участник в "50 години номер 8" след Диего Марадона, Ромарио, Карлос Валдерама, Георге Хаджи, Георге Попеску, Хорхе Кампос, Хосе Луис Чилаверт, Даниеле Масаро, Иван Саморано, Джанфранко Дзола, Антонио Бенариво, Роберто Баджо, Хуан Рикелме, Наско Сираков, Емил Костадинов, Йордан Лечков, Красимир Балъков и Любослав Пенев.

Билетите за демонстративния мач се продават в Eventim на цени между 18.88 и 88.88 лева. 

dnevnik.bg