Световният номер 1 Новак Джокович продължи без проблеми защитата на тилата от Australian Open.

Сърбинът, който преследва рекордна шеста титла в Мелбърн, победи участващия с уайлд кард Куентин Халис с 6:1, 6:2, 7:6 (3) за 1 час и 40 минути.

Шампионът беше безупречен в първите два сета, които спечели за общо 56 минути. В тях той не даде нито един шанс за пробив на съперника, а на свой ред реализира четири от десетте възможности, до които стигна.

Джокович срещна по-сериозна съпротива само в третия сет, когато 19-годишният французин започна да играе по-уверено, да сервира по-добре и да излиза често на мрежата. Той дори реализира ранен пробив и поведе с 2:0.

Халис бързо допусна изравняване при 2:2, но след това не позволи на Джокович да стигне до нова възможност за пробив. Французинът също не получи втора брейк точка и се стигна до тайбрек. В него световният номер 1 игра концентрирано и не допусна да се стигне до нежелано преминаване през четвърти сет.

"Много е важно да запазиш концентрация, когато играеш срещу млад тенисист, който няма какво да губи. Той игра умно, тактически правилно, сервираше добре, което му помогна. Впечатлен съм от форхенда му. Не бих казал, че направих нещо лошо в третия сет. Той просто игра добре. Доволен съм от представянето си", каза Джокович след двубоя.

В третия кръг лидера в световната ранглиста ще се изправи срещу Андреас Сепи, който преди година на същата фаза елиминира Роджър Федерер. Италианецът преодоля втория кръг тази година след победа със 7:5, 6:4, 6:4 срещу Денис Кудла от САЩ.

dnevnik.bg