Българският тенисист Григор Димитров ще играе с Роджър Федерер в петък сутринта. Мачът им от третия кръг на Australian Open ще започне не по-рано от 05.00 часа.

Срещата попадна в дневната сесия и е третата в програмата на "Род Лейвър арина". Двамата ще излязат веднага след мача между Мария Шарапова и Лорън Дейвис.

Програмата на корта започва с двубоя на Белинда Бенчич и Катерина Бондаренко.

Димитров преодоля първите два кръга в Мелбърн с победи срещу Паоло Лоренци и Марко Трунхелити, като не показа най-добрата си игра. Той заяви, че очаква срещу Федерер да се представи силно.

"Със сигурност няма да е лесен двубой. Но усетих, че играх добре срещу него в Бризбейн. Натрупах доста двубои зад гърба си вече. За мен това ще бъде вълнуващ двубой - да се класирам за трети кръг и да играя срещу него. Това е добро начало. Тук съм, за да покажа най-доброто от себе си. Надявам се, че мога да играя още по-добре и да направя някои неща по-добре, отколкото в Бризбейн", каза Димитров.

Българският тенисист записа четири загуби в четирите си мача срещу Федерер до момента. Преди две седмици в четвъртфиналите в Бризбейн за първи път спечели сет срещу рекордьора по титли от Големия шлем.

dnevnik.bg