Резултатите на "Литекс" от този сезон в А група бяха анулирани. Спортно-техническата комисия към БФС взе това решение след изваждането на клуба от елита.

Големият печеливш в случая е "Лудогорец", който се откъсва с пет точки пред "Левски" в борбата за титлата. След преизчисляването шампионите вече имат 36 точки, а сините остават втори с 31.

От спортно-техническата комисия изтъкват, че нарушението, за което "Литекс" е наказан, е извършено през първия полусезон. Оранжевите напуснаха терена по време на мача с "Левски" на 12 декември.

Срещата на практика беше от втория полусезон. Според правилника на БФС обаче ако мачът е в календарната 2015-а г., се числи към първия полусезон.

Веднага след двубоя на "Георги Аспарухов" "Левски" получи служебна победа и с нея се изравни с "Лудогорец" с по 38 точки.

С анулирането на всички резултати на "Литекс" шампионите взимат преднина. В първия кръг за новата година те приемат сините и имат възможност да увеличат преднината си на осем точки и да направят важна стъпка към петата си поредна титла.

Комисията потвърждава, че от следващия сезон "Литекс" ще играе в Б група.

"Славия" излезе трети с 30 точки, с колкото е и "Берое". "Черно море" е пети с 24, а пловдивските "Локомотив" и "Ботев" имат по 20. В дъното са "Пирин" с 15 и "Монтана" с 14.

dnevnik.bg