"Левски" обяви, че ще обжалва решението за анулирането на всички резултати на "Литекс" дотук през сезона.

"Левски" като заинтересована страна заявява, че ще обжалва взетото решение по всички нормативно предвидени начини и законови средства. След съвместно заседание на управителния и надзорния съвет на дружеството, което ще се проведе на 25 януари, клубът ще обяви официално своята позиция и действия", се казва в съобщение в сайта на сините.

Резултатите на "Литекс" бяха анулирани след изваждането на клуба от А група. Преизчиславането на точките остави "Левски" втори на пет точки от водача "Лудогорец".

Сините реагираха остро и на думите на Стойчо Стоилов, според когото "Литекс" е изваден заради натиск от страна на "Левски".

"Когато си виновен за извършени от теб действия, пътищата обикновено са два. По единия тръгват доблестните. Признават, че са сгрешили и приемат последствията от своите действия. Накратко, съобразяват се с правилата.  Вторият път е за онези, които погазват правилата, не зачитат правото и са склонни да разменят деня с нощта, за да се прикрие стореното. Да се изкриви истината. Да се манипулира общественото мнение", започват сините.

Според тях "от сенките на българския футбол отново излязоха онези, за които правилата не важат и са готови на всяка цена да оцелеят като очернят другиго". Те твърдят, че това е сценарий, игран многократно срещу "Левски".

"Никой в ръководството на клуба няма да позволи очернянето на името на вековния отбор с приказки за политически натиск, сценарий и недомлъвки. Никой няма да позволи хвърлянето на кал от хора, затънали до уши в нея", добавят от "Георги Аспарухов".

Сините изтъкват, че няма да участват в този "театър", а единствено ще следват правилата.

Дневник