Лидерът в класирането "Байерн" (Мюнхен) даде старт на втория полусезон в Бундеслигата с трудна победа над "Хамбургер" като гост.

Роберт Левандовски вкара головете за победата с 2:1 на "Фолкспаркщадион" и се доближи на едно попадение от лидера при реализаторите Пиер-Емерик Обамеянг.

Двата отбора направиха първо полувреме, в което почти не създадоха голови положение. "Байерн" наложи обичайната доминация във владеенето на топката, но трябваше да поведе от дузпа.

В 36-ата минута Филип Лам изрита топката силно напред зад гърба на защитата и тя беше застигната от Томас Мюлер. Той беше пресрещнат грубо от вратаря на домакините Рене Адлер и съдията отсъди наказателен удар. Левандовски вкара безкомпромисно.

Осем минути след подновяването на играта "Хамбургер" изравни. Аарон Хънт изпълни коварно свободен удар и при опит да достигне топката Чаби Алонсо я докосна по пътя й към вратата на Мануел Нойер - 1:1.

Левандовски обаче отново изведе шампионите напред в резултата в 61-ата минута, когато при удар на Мюлер се оказа на ръба на засадата. Той отклони топката в обратния ъгъл на Адлер, за да установи с изненада, че попадението е зачетено.

До края на мача "Хамбургер" направи опит да притисне баварците в опит да изравни отново, но не създаде големи главоболия на Нойер.

Лошата новина за треньора на "Байерн" Пеп Гуардиола е, че защитникът Жером Боатенг напусна с разтежение на бедрото, с което се присъединява към поредицата контузени играчи.

Вторият в класирането "Борусия" (Дортмунд) гостува в събота на четвъртия "Борусия" (Мьонхенгладбах) с временно изоставане от 11 точки.

Дневник