Едно от най-големите съперничества в женския тенис ще бъде подновено на четвъртфиналите на Australian Open.

Серена Уилямс и Мария Шарапова ще се изправят една срещу друга, след като се класираха за тази фаза с двусетови победи.

Световната №1 Уилямс нямаше никакви трудности срещу рускинята Маргарита Гаспарян и се наложи с 6:2, 6:1. Защитаващата титлата си американка спечели 75% от точките, разиграни след първи сервис и записа 19 уинъра и 15 непредизвикани грешки.

Тя се класира за десети път в кариерата си на четвъртфиналите в Мелбърн пред погледа на легендата Маргарет Корт, която държи рекорда за най-много титли на сингъл от Големия шлем.

"За мен е чест да играя пред нея. Разбира се, 24 (рекордните титли на Корт) е близо, но в същото време и толкова далеч. Има толкова много прекрасни тенисистки, които са трудни за побеждаване и също искат да печелят титли от шлема. Аз просто се концентрирам мач за мач. Никога не играя, мислейки, че мога да бъда редом до великата Маргарет Корт. Играя с желанието да печеля турнирите от Големия шлем, това е. Просто играя за себе си и за нищо друго", сподели Уилямс, която преследва 22-ата си титла от "Голямата четворка".

34-годишната американка бе попитана и за предстоящия сблъсък с Шарапова, срещу която има 17 поредни и общо 18 победи от 20 мача и в последните години се превърна в неин "абонат".

"Ще бъда готова. Нямах представа, че ще тя е следващата ми съперничка. Това ще бъде добър мач. Нямам какво да губя. И двете просто даваме най-доброто, на което сме способни. Ще се забавляваме", каза американката.

Самата Шарапова се класира за четвъртифиналите след победа със 7:5, 7:5 над швейцарката Белинда Бенчич. В първия сет двете си размениха по два пробива, преди рускинята да нанесе решаващ удар в 12-ия гейм, когато спечели подаването на съперничката си, а с това и сета. Втората част бе още по-оспорвана и вървеше гейм за гейм до 6:5 за Шарапова, която направи нов решителен пробив и приключи двубоя след 2.07 часа игра.

dnevnik.bg