"Челси" победи с 1:0 "Арсенал" като гост в лондонското дерби от 23-ия кръг на английското първенство и така свали "артилеристите" от върха в класирането.

В центъра на най-интересните събития бе Диего Коща, който вкара единственото попадение в мача, а малко преди това бе фаулиран от Пер Метезакер, заради което германският защитник бе изгонен и "топчиите" играха над час с човек по-малко.

След поражението играчите на Арсен Венгер останаха на три точки от лидера "Лестър", който има 47 точки. С 44 точки е и "Манчестър сити" и заради по-добрите си показатели заема второто място. Четвъртият "Тотнъм" е с две по-малко.

Срещата започна кошмарно за домакините, които останаха с човек по-малко заради директен червен картон на Пер Мертезакер. Защитникът събори откъсващия се Диего Коща, който артистично се хвърли на земята.

Бразилецът с испански паспорт отново се превърна в център на вниманието, както и в първия мач между двата тима от първенството, когато изкара червен картон на Габриел. Именно той се появи в игра на мястото на нападателя Оливие Жиру, като смяната бе продиктувана от червения картон на Мертезакер.

Пет минути след тази ситуация Коща изпъкна и с футболни качества, след като засече от близо остро центриране отдясно на Бранислав Иванович за 1:0. Три минути преди почивката сините можеха и да удвоят, но удар с глава на Иванович бе изчистен от голлинията.

В добавеното време "Арсенал" показа зъби и Матю Фламини засече центриране отляво, но ударът му бе от трудна позиция и над напречната греда. В 64-ата минута Габриел пък стреля от добра позиция, но ударът му бе блокиран от защитник в синьо.

До края на срещата двата тима не успяха да сътворят нищо опасно и резултатът се запази въпреки численото преимущество на гостите. В четвъртата минута на продължението Вилиан беше близо до втори гол но ударът му мина встрани от вратата.

dnevnik.bg