"Реал" (Мадрид) направи първа грешна стъпка под ръководството на Зинедин Зидан.

След двата успеха с по пет вкарани гола, този път белите не успяха да победят "Бетис" при гостуването си и така се отдалечиха още повече от върха.

Столичани получиха ранен гол, който успяха да върнат чрез Карим Бензема 20 минути преди края на редовното време.

След подялбата на точките "Реал" остана на трето място в подреждането, но вече на четири точки от "Барселона" и "Атлетико" (Мадрид). Разликата с върха може да се увеличи още повече, тъй като каталунците имат и мач по-малко.

Двубоят започна с масиран натиск на домакините от Севиля, който даде резултат в седмата минута. Точен бе Алваро Сехудо, който отбеляза изключително атрактивно попадение с удар от въздуха.

След отбелязването на гола "Бетис" продължи да атакува, като белите отвърнаха само с пропуск на Кристиано Роналдо от удобна позиция.

През втората част ролите се размениха и играчите на Зидан не излизаха от половината на съперника. Завърналият се в титулярния състав на мястото на контузения Гарет Бейл Хамес Родригес два пъти опита късмета си, но и двата му удара не затрудниха стража на домакините.

Домакините постепенно започнаха да поглеждат напред, но бяха попарени с изравнителен гол в 71-ата минутау когато Карим Бензема засече подаване в наказателното поле на Хамес Родригес. До края на мача двата тима си размениха по няколко изстрела, но така и не стигнаха до нещо наистина опасно и равенството се запази. 

dnevnik.bg