Ръководството на "Левски" ще поиска арбитражно споразумение с БФС относно отнемането на точки от клуба.

Това обяви един от мажоритарните собственици на сините, Иво Тонев, след среща на управителния съвет.

Както е известно, след изваждането на "Литекс" от А група всички резултати на оранжевите бяха анулирани. Така "Левски" бе лишен от седем точки и изостава на пет от лидера в класирането "Лудогорец".

"Управителният и надзорният съвет на "Левски" решиха, че отнемането на седем точки от актива на нашия клуб е неправомерно. Това води до косвени финансови загуби на "Левски", заяви Тонев.

"Затова ние искаме арбитражно споразумение с БФС, за да може спорът да се реши в арбитражен съд в Лозана. Това е независима институция. Разберете ме правилно. Ако БФС не се съгласи, ние не може да отидем в Лозана. Ако се наложи, разходите по делото ще се поемат от "Левски", обясни Тонев.

Той заяви, че няма намерение да отговаря на твърденията на главния мениджър на "Литекс" Стойчо Стоилов, че оранжевите са били изхвърлени "под политическия натиск на собственика на "Левски".

"Нямам никакво намерение да отговарям на Стойчо Стоилов и това не е сериозно, което го казва той. Може би политическо е тяхното решение да напуснат мача. Всичко това е факт, защото "Литекс" прекратиха мача. Ако те не бяха сторили това, нямаше да сме тук сега. Нямаше да сме със седем точки по-малко, а те нямаше да са изхвърлени. Той вероятно си знае какво има предвид, питайте си го него", заяви Тонев.

Дневник