Левски записа трета поредна победа в контролите си от началото на зимната подготовка, като сега в жертва на "сините" се превърна елитният украински тим Александрия. Момчетата на Стойчо Стоев надделяха с 3:2, но този мач можеше да има далеч по-изразителен резултат.

Двата тима изпуснаха по една дузпа, треснаха по веднъж и гредите, а поне на три пъти играчи и на българския, и на украинския тим не успяха да се разпишат от вратарското поле и така бяха реализирани "само" пет гола.

Първите три паднаха още в първите 8 минути на двубоя, като Георги Костадинов и Съджан Лукин се разписаха за Левски, а между тях Михаил Козак беше изравнил резултата. В края Мигел Бедоя и Витали Пономарьов набързо размениха по още един гол, но крайният победител не беше променен.

Началото беше повече от вдъхновяващо. Още в 4-та минута след пробив отдясно и центриране Георги Костадинов беше оставен да стреля с глава и ударът му се оказа непосилен за отразяване от украинския страж - 1:0 за Левски.

Но отговорът на Александрия не закъсня. Още в 7-та минута след пробив отляво и центриране топката тупна пред Боян Йоргачевич, той я отклони на крака на Козак и той не сбърка, за да изравни резултата.

Това статукво обаче не се задържа дълго. Още в ответната атака Левски си върна преднината. След центриране от корнер новото попълнение Сърджан Лукин беше оставен да стреля с глава и той направи резултата 2:1.

Последваха редица интересни моменти и пред двете врати. Първо Роман Прохазка в 13-та минута не успя да прехвърли вратаря на украинците, а после Козак от вратарското поле и Пономарьов от подобна ситуация не можаха да се разпишат за Александрия.

Така се стигна до 30-та минута, когато беше дадена първата дузпа в мача. Тя беше за нарушение на вратаря на украинците срещу Франсис Нар, а зад топката застана Прохазка. Ударът му беше спасен, а при добавката словакът удари горната греда.

Шест минути след това Александрия тресна греда след пряк свободен удар, а в 42-та минута получи и право да изпълни дузпа. Тя беше дадена за спорно нарушение на Мики Орачев. Боян Йоргачевич обаче показа класа и улови изстрела на Давид Тармагадзе.

Така първата част приключи при гол преднина на Левски, а след подновяването на играта темпото спадна доста заради многото смени и в двата отбора. В 50-та минута Ради Цонев изпусна от метър-два, но ситуацията все пак беше трудна за реализиране.

Развръзката се отложи за последните 10 минути. Първо в 80-та минута Левски дръпна с 3:1, след като Мигел Бедоя се разписа с мощен удар от непряк свободен удар във вратарското поле, но само две минути по-късно украинците пак намалиха.

В крайна сметка това остана крайният резултат и "сините" записаха трета поредна победа в контролите. В петък би трябвало да е следващата контрола на тима, но противникът за нея Волин Луцк не е в Турция и ще се търси друг опонент. Вероятно това ще е Политехника Тимишоара. 

Gong.bg