Българският шампион "Лукойл академик" загуби и теоритичните си шансове за класиране в следващата фаза на турнира за Купата на ФИБА Европа след ново поражение.

Играчите на Тони Дечев отстъпиха на "ЧЕЗ Нимбурк" със 78:85 (22:20; 17:22; 14:27;25:16) в гостуване от втората групова фаза на надпреварата и така вече имат само една победа в петте си мача досега.

Куинси Тейлър беше най-резултатен за "студентите" с 18 точки, а Филип Барович и Павлин Иванов добавиха съответно по 16 и 13 точки. Желко Шакич направи пореде силен мач и се отличи с "дабъл-дабъл" от 13 точки и 14 борби, но и това не бе достатъчно за успеха.

Майкъл Диксън беше най-резултатен за домакините с 23 точки, а Войтех Хрубан и Хауърд Сант-Рос добавиха по 15 точки.

Първото полувреме бе сравнително равностойно, като след първите десет минути българският шампион водеше с минимална преднина, но след това домакините се възползваха по-добре от шансовете си и се оттеглиха на почивката с три точки аванс.

След почивката "Академик" претърпя срив и играчите направиха серия от грешки и така разликата достигна 16 точки преди заключителната четвърт. В нея "студентите" се хвърлиха да търсят обрат, но силите и времето им стигнаха само да намалят. 

dnevnik.bg