"Барселона" записа трета победа над "Атлетик" (Билбао) в рамките на две седмици, с която се класира за полуфиналите на турнира за Купата на Краля.

Този път каталунците се наложиха с 3:1 на "Камп ноу" и така с общ резултат 5:2 намериха място в следващата фаза.

Баските започнаха страхотно мача и поведоха рано чрез Инаки Уилямс, но играчите на Луис Енрика стигнаха до пълен обрат през второто полувреме с голове на Луис Суарес, Жерар Пике и Неймар.

По-рано днес за полуфиналите се класира и отборът на "Селта", който преодоля "Атлетико" (Мадрид). В четвъртък пък ще се изиграят четвъртфиналните реванши "Мирандес" - "Севиля" и "Лас Палмас" - "Валенсия".

Третият поред двубой между двата тима започна с тотална доминация на гостите, които откриха резултата още в 12-ата минута. Уилямс получи перфектен пас на Адурис, напредна в наказателното поле, заобиколи Тер Стеген и насочи топката в опразнената врата.

Още преди попадението "Атлетик" имаше две възможности да поведе, а гол за "Барселона" на Томас Вермален с глава беше отменен заради нарушение на белгиеца срещу футболист на гостите.

Последваха няколко пропуска на Адурис, преди каталунците постепенно да намерят ритъма си. Най-активен до почивката бе Неймар, който няколко пъти направи опасни рейдове, но не успя да стигне до гол.

През второто полувреме "Барселона" заигра в познатия си стил и още в 53-ата минута изравни. Серхи Роберто хитро намери Меси, той напредна отляво и поднесе топката на Суарес, който бе безпогрешен.

Неймар още веднъж пропусна от добра позиция, а Ерерин с мъка изби удар на Пике. Защитникът на каталунците обаче остана в наказателното поле и секунди по-късно засече с глава перфектно центриране на Даниел Алвеш в 81-ата минута.

Попадението съкруши гостите и до края двубоят просто се доиграваше. В първата минута на добавеното време Неймар все пак успя да запише името си след голмайсторите с мощен шут под гредата.

dnevnik.bg