Шампионката Серена Уилямс се класира за седми път на финала на Australian Open. Американката изигра поредния си много силен мач и спечели безпроблемно срещу Агниешка Радванска.

Уилямс имаше нужда от 66 минути, за да стигне до 6:0, 6:4 и да продължи защитата на титлата си.

Американката ще търси 22-ия си триумф в Големия шлем в мач с Анжелик Кербер. Германката победи със 7:5, 6:2 Джоана Конта.

Уилямс имаше пълно превъзходство срещу Радванска. Тя се нуждаеше едва от 20 минути, за да премине през първия сет, в който не даде нито гейм на съперничката си.

Във втория шампионката отново държеше инициативата и с ранен пробив поведе с 3:1. Тогава полякинята опита да се противопостави, като върна пробива и направи обрат за 4:3.

С два бързи сервис гейма и нов пробив Уилямс подпечата участието си в решителната среща в Мелбърн. "Наистина съм развълнувана, че ще съм на още един финал. Усещам, че се представих по възможно най-добрия начин и не мога да повярвам, че отново съм на финал", заяви победителката.

Ако спечели 22-ата си титла, тя ще се изравни с Щефи Граф.

Кербер влезе вихрено в мача си с Конта и с два пробива поведе с 3:0. Дебютантката прояви воля и характер и със серия от четири поредни гейма направи обрат. Германката направи решителен пробив в края на сета и след 7:5 поведе.

Във вторият сет Конта продължи да прави повече непредизвикани грешки, от което Кербер се възползва. С нови два пробива германката заслужи правото да участва в първия си финал в турнир от Шлема.

dnevnik.bg