Ръководството на "Реал" (Мадрид) три пъти е опитвало да открадне голямата звезда на вечния си съперник "Барселона" - Лионел Меси.

Това твърди испанското радио Cadena COPE, което се позовава на свои източници от столичния гранд. Инициатор на всичко е бел президентът на белите Флорентино Перес, който е искал да повтори сензационния трансфер на Луиш Фиго през 2000 година.

Меси е отказал и на трите предложения, които са му били отправени през периода 2011-2015, като е заявил, че неговият клуб е "Барселона" и това няма да се промени.

Според радиото първата оферта е дошла през лятото на 2011 година, когато се предполага, че Кристиано Роналдо е бил изкушаван от "Манчестър сити" и белите са искали да се презастраховат, че няма да останат без голяма звезда в състава си. Тогава приближен на Перес поканил Меси на среща извън Испания, но той отказал.

Следващият опит на Перес станал през юни 2013 година, когато "Барселона" привлече Неймар и Роналдо все още отказваше да преподпише договора си (което все пак се случи през септември). За последно Меси бил изкушен миналата година, но за пореден път отказал дори да разговаря с представител на клуба.

dnevnik.bg