Бившият пилот на "Макларън" Кевин Магнусен е на път да смени Пастор Малдонадо като първи пилот на "Рено" през 2016 г., твърди Sky Sports.

Френският производител се завръща във Формула 1 със заводски отбор, след като окончателно придоби "Лотус" в края на миналата година.

Преди финализиранто на сделката шефът на "Лотус" Жерар Лопес обяви, че Малдонадо и британецът Джолиън Палмър ще са титулярните пилоти през 2016 г.

Венецуелецът, за когото се смята, че плаща по 20 милиона долара на година за мястото си, обаче е загубил финансовата подкрепа на своя спонсор -  "Петролес де Венесуела" (PDVSA).

От "Рено" са отказали да коментират информацията за напускането на Малдонадо пред Sky Sports. Френският тим ще представи пилотите и болида си за новия сезон на пресконференция в Париж на 3 февруари.

Кевин Магнусен е без отбор, след като през миналия сезон беше тест пилот на "Макларън", но беше освободен в края на годината.

23-годишният датчанин има един сезон като титулярен пилот във Формула 1 - през 2014 г., когато записа един подиум в дебютното си състезание и общо 12 влизания в зоната на точките.

"Мейнър" е единственият друг отбор освен "Макларън", който все още не е обявил пилотите си за тази година.

Дневник